Departamentul american al Apărării a trimis 1.600 de militari în regiunea Washingtonului, în contextul în care capitala americană, la fel ca principalele oraşe din Statele Unite, este teatrul unor manifestaţii care denunţă brutalitatea poliţiei şi rasismul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentagonul a anunţat desfăşurarea trupelor după ce comandantul suprem Donald Trump a ameninţat luni că desfăşoară armata la Washington şi că este dispus să facă acelaşi lucru în oraşe în care autortităţile locale eşuează să controleze revoltele şi jafurile care pătează contestarea provocată de moartea lui George Floyd, un afroamerican ucis în timpul unei arestări de către Poliţia din Minneapolis.

Militari au fost postaţi în baze militare din regiunea capitalei americane - însă nu în oraş, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Rath Hoffman.

Trupele sunt plasate în stare de alertă ”înaltă”, însă nu participă la operaţiunile autorităţilor civile, a subliniat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.