Statele Unite, deşi continuă discuţiile cu Polonia, consideră că propunerea Varşoviei de a livra avioanele sale MiG-29 armatei americane şi apoi de a le furniza Ucrainei nu este "viabilă", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă”, a spus John Kirby într-un comunicat, afirmând că o astfel de asistenţă militară a Ucrainei în faţa invaziei ruse "ridică motive importante de îngrijorare pentru întreaga alianţă NATO".

 

Polonia a anunţat, marţi, că este pregătită să desfăşoare, imediat şi gratuit, toate avioanele de luptă MiG-29 la baza forţelor aeriene americane, Rammstein, din Germania, şi să le pună la dispoziţia Washingtonului pentru a le furniza Ucrainei, potrivit unui comunicat al Ministerului polonez de Externe, citat de CNN.

”În acelaşi timp, Polonia solicită Statelor Unite să ne furnizeze avioane folosite care au capabilităţi operaţionale corespunzătoare. Polonia este pregătită să stabilească imediat condiţiile de cumpărare a avioanelor”, se precizează în comunicat.

Guvernul polonez a îndemnat ”alţi Aliaţi NATO, care deţin avioane MIG-29, să acţioneze în acelaşi fel”, potrivit comunicatului citat.



 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.