Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a declarat luni după-amiază că preşedintele Donald Trump se aşteaptă ca aliaţii NATO să crească până la finele acestui an alocările bugetare pentru Apărare, tocmai pentru a atinge pragul de 2% din PIB, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”America îşi va respecta partea, dar apărarea europeană necesită angajamentul europenilor, precum îl necesită şi pe al nostru... preşedintele se aşteaptă la un progres real până la sfârşitul anului 2017”, a declarat vicepreşedintele Pence în urma unei întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Mike Pence şi-a petrecut weekend-ul în Germania, încercând să liniştească europenii că Trump este angajat faţă de pactul de apărare al NATO. Însă, nu toţi aliaţii europeni s-au lăsat convinşi de argumentele vicepreşedintelui SUA.

Preşedintele Donald Trump i-a alarmat pe liderii europeni atunci când a sprijinit decizia Marii Britanii de a ieşi din blocul comunitar şi a sugerat că alte state ar putea urma exemplul Regatului Unit.

Anterior, Mattis i-a ameninţat pe aliaţii europeni că Statele Unite îşi vor ”modera” sprijinul pentru NATO dacă nu va exista o creştere semnificativă a cheltuielilor pentru Apărare, întrucât doar trei state respectă în acest moment angajamentul de 2% din PIB, printre ele numărându-se Grecia, Estonia şi Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.