Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, şi omologul său sud-coreean, Kim Jin-pyo, au promis, joi, că vor sprijini eforturile de a menţine o descurajare puternică împotriva Coreei de Nord şi de a realiza denuclearizarea ţării. De asemenea, Pelosi plănuieşte să viziteze zona comună de securitate de la frontiera dintre cele două Corei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelosi a sosit, miercuri seara, în Coreea de Sud, după o scurtă vizită în Taiwan, şi s-a întâlnit, joi, cu oficialii ambasadei SUA la Seul, înainte de întrevederea cu liderul Parlamentului Kim Jin-pyo şi alţi parlamentari.

O declaraţie comună a fost emisă după ce Pelosi s-a întâlnit la Seul cu preşedintele Adunării Naţionale a Coreei de Sud, Kim Jin-pyo. Cei doi lideri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţările nucleare şi cu rachete ale Nordului.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA plănuieşte să viziteze în cursul zilei de joi zona comună de securitate din apropierea graniţei puternic fortificate inter-coreene, care este patrulată de Comandamentul ONU condus de Washington şi Phenian, a declarat un oficial sud-coreean.

Pelosi ar fi oficialul american de cel mai înalt nivel care va vizita zona după întrevederea fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, din 2019, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.