Patru suspecţi sunt audiaţi în cazul camionului în care au fost găsite 39 de cadavre, în Essex, anunţă BBC, adăugând că redacţia a fost contactată de familii vietnameze, îngrijorate că printre victime s-ar putea afla şi rudele lor. O tânără, despre care se presupune că s-ar fi aflat în camion, a scris familiei că nu mai poate respira şi că moare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia contină să interogheze patru suspecţi în legătură cu moartea celor 39 de persoane ale căror trupuri au fost găsite într-un camion, în Essex.

Un bărbat a fost reţinut vineri la Aeroportul Stansted fiind suspectat de omor prin imprudenţă şi de trafic de persoane.

De asemenea, două persoane din Warrington au fost reţinute sub aceleaşi acuzaţii, în timp ce şoferul camionului a fost arestat încă de miercuri sub suspiciunea de crimă.

Simultan, continuă eforturile pentru identificarea victimelor.

Ofiţeri de poliţie au putut fi văzuţi la adresa cuplului arestat în Warrington, un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 38 de ani. Bărbatul arestat la aeroport are 48 de ani şi este din Irlanda de Nord.

Şoferul camionului are 25 de ani.

Corpurile a opt femei şi a 31 de bărbaţi au fost găsite într-un camion frigorific într-un parc industrial din Grays, maşina venind din Zeebrugge, Belgia, miercuri.

Se crede că unii dintre cei găsiţi în vehicul proveneau din Vietnam, deşi iniţial Poliţia din Essex afirmase că este vorba despre cetăţeni chinezi.

Familii îngrijorate că rudele lor se aflau în camion au contactat redacţia BBC.

VietHome, o organizaţie care reprezintă comunitatea vietnameză din Marea Britanie, a anunţat că a primit fotografiile a 20 de persoane date dispărute, de când camionul a fost descoperit.

Grupul a anunţat că a primit miercuri informaţii despre persoane dispărute, acestea având vârste între 15 şi 45 de ani.

BBC a stat de vorbă cu fratele lui Pham Thi Tra My, 26 de ani, despre care nu se mai ştie nimic de marţi, de când a transmis un SMS în care spunea că nu mai poate respira.

Ultimul mesaj primit de la Tra My a fost marţi, la ora 22:30 BST, cu două ore înainte de sosirea camionului în terminalul Purfleet, din Zeebrugge, Belgia.

”Îmi pare rău, mama şi tata, călătoria mea a eşuat” şi ”Mor. Nu pot respira, Vă iubesc foarte mult, mama şi tata. Imi pare rău, mama„”, sunt mesajele pe care tânăra le-a transmis familiei. 

Şi rudele lui Nguyen Dinh Luong, 20 de ani, au spus că se tem că s-ar afla printre victimele din camion.

Ambasada Vietnamului la Londra se află de joi în legătură cu Poliţia din Essex.

Liu Xiaoming, ambasadorul chinez în Marea Britanie, a spus că Beijingul ia măsuri ferme împotriva traficului de fiinţe umane.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.