Autorităţile iordaniene au anunţat marţi după-amiază că patru poliţişti şi-au pierdut viaţa în urma unui schimb de focuri cu mai mulţi suspecţi înarmaţi, care a avut loc după un raid antiterorist din apropierea localităţii Karak. Incidentul are loc la doar două zile după ce patru atacatori înarmaţi au ucis nouă persoane, inclusiv o turistă canadiană, în citadela cruciată din Karak, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 11 poliţişti se numără printre persoanele rănite în schimbul de focuri din satul Waysa.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul armat de la citadela cruciată din Karak, o localitate situată în sudul Iordaniei. 

ISIS a anunţat că patru jihadişti au întreprins operaţiunea teroristă de duminică, iar aceştia şi-au pierduta viaţa în urma unui schimb de focuri. Autorităţile iordaniene nu au anunţat identitatea atacatorilor, însă surse din securitate au susţinut că aceştia sunt cetăţeni iordanieni.

Poliţiştii iordanieni au ucis duminică noaptea un număr de patru ”terorişti” în urma unei operaţiunii desfăşurate în citadela cruciată, care a durat timp de mai multe ore. Forţele de securitate au reuşit să elibereze cel puţin zece turişti, care au scăpat nevătămaţi din citadela Karak.

Alte 30 de persoane rănite în atac au fost transportate la spital.

Ministrul de Interne, Salamah Hamad, a declarat în urmă cu zi că cel puţin cinci centuri sinucigale au fost descoperite d eautorităţile iordaniene într-o locuinţă utilizată ca ascunzătoare de către jihadişti. Ascunzătoarea era situată în oraşul deşertic Qatranah, situat la aproximativ 30 de kilometri nord-est de Karak.

Localitatea Karak este celebră prin citadela sa cruciată din secolul al XII-lea, una dintre cele mai mari din regiune şi este situată la aproximativ 120 de kilometri sud de metropola Amman.

Iordania a mai fost vizată de atacuri ale unor grupări jihadiste în trecut, fiind în repetate rânduri o ţintă pentru militanţii Statului Islamic.

În iunie, un atentat sinucigaş revendicat de ISIS s-a soldat cu moartea a şapte grăniceri, în apropiere de frontiera cu Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.