O persoană a murit şi alte zeci au fost rănite după ce o tornadă a provocat prăbuşirea acoperişului unui cub în Illinois, la un concert de heavy metal. În total, patru persoane au murit după tornadele de vineri, din SUA, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 260 de persoane se aflau în Teatrul Apollo, Belvidere, când acoperişul s-a prăbuşit la 19:55, ora locală, a declarat pompierii local. Şeful pompierilor, Shawn Schadle, a declarat că cinci persoane sunt în stare gravă.

O serie de tornade aprige au străbătut mai multe state din SUA vineri, provocând decseul a cel puţin patru oameni.

S-au anunţat pagube extinse în părţi din sud şi vest- statele Arkansas şi Missouri declarând stări de urgenţă. Zeci de mii de oameni au rămas fără curent.

O tornadă majoră a străbătut capitala statului Arkansas, Little Rock, avariind maşini, spulberând acoperişuri şi răsturnând copaci. Oficialii locali au declarat că o persoană a fost ucisă, iar primarul oraşului a raportat că cel puţin 24 de persoane au fost rănite.

Guvernatorul statului, Sarah Huckabee Sanders, a confirmat moartea a două persoane în oraşul Wynne, la aproximativ 100 de mile (170 km) de Little Rock.

Peste 40 de rapoarte de tornade au avut loc în şase state vineri seara, potrivit Centrului de Previziune al Furtunilor al guvernului SUA.

Mai multe zboruri de pe Aeroportul Internaţional Chicago O'Hare au fost întârziate sau anulate, deoarece pasagerilor li s-a spus să se adăpostească din cauza a ceea ce s-a descris drept „vreme severă”.

În Tennessee, primarul oraşului Covington, Jan Hensley, i-a rugat pe oameni să nu conducă, deoarece liniile electrice au fost lovite de furtuni.

Departamentul de Poliţie din Covington a descris oraşul ca fiind „impracticabil”, prezentând fotografii cu drumuri blocate de stâlpi de curent doborâţi şi copaci prăbuşiţi în faţa caselor.

Sarah Huckabee Sanders a desfăşurat Garda Naţională după ceea ce ea a descris drept „daune semnificative” în centrul Arkansasului.

Începând cu ora locală 20:30, peste 70.000 de persoane din statul ei nu aveau energie electrică, potrivit site-ului SUA privind întreruperile de curent.

Seria tornadelor vine la doar o săptămână după ce o alta a dus la decesul a 26 de oameni în Mississippi.

Preşedintele Joe Biden a vizitat statul vineri pentru a transmite condoleanţe şi a promite ajutor federal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.