Forţele israeliene au ucis, joi, patru palestinieni, în Cisiordania şi Ierusalimul ocupate, între care un militant al grupării Jihadul Islamic şi un bărbat acuzat de poliţie că a înjunghiat un ofiţer, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celelalte două victime au fost împuşcate de trupe în timpul unor raiduri în Cisiordania, a precizat ministerul.

Trupele speciale israeliene au atacat oraşul Jenin din nordul Cisiordaniei, ucigându-l pe militantul grupării Jihadul Islamic în timp ce acesta se afla într-o măcelărie, au relatat localnicii. Gruparea a numit operaţiunea „un asasinat laş”.

Un alt palestinian a fost ucis în Jenin şi alţi patru au fost răniţi, a menţionat Ministerul palestinian al Sănătăţii. Armata israeliană a confirmat că forţele sale operează în oraş, dar nu a oferit imediat alte comentarii şi nici nu a confirmat cele două decese.

Peste noapte, forţele israeliene atacaseră Beit Duqu, oraşul natal din Cisiordania al unui palestinian care a fost împuşcat miercuri, după ce a atacat cu un cuţit un ofiţer al armatei israeliene.

Palestinienii au aruncat cu pietre şi sticle incendiare asupra soldaţilor, care au răspuns în forţă folosind inclusiv muniţie reală. Un palestinian de 45 de ani a fost ucis.

În Oraşul Vechi al Ierusalimului, un palestinian a înjunghiat un ofiţer în timp ce era supus unei percheziţii de securitate. Ofiţerii l-au împuşcat pe atacator. 

Violenţa în teritoriile în care palestinienii fac eforturi să îşi asigure statalitatea a crescut în ultimele luni după ce Israelul a lansat o represiune ca răspuns la o serie de atacuri soldate cu morţi ce au avut loc în oraşele din ţară.

Situaţia securităţii s-a numărat printre factorii care au contribuit la victoria extremei dreapta în alegerile de marţi, în urma cărora fostul prim-ministru conservator Benjamin Netanyahu este pe cale să revină la putere.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.