Patru persoane au murit, iar alte zeci de persoane au fost date dispărute în ura unor ploi diluviene, în sud-vestul Chinei, săptămâna trecută, anunţă miercuri presa de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, televiziunea de stat CCTV anunţă că furtuni au declanşat inundaţii importante, care au ”înghiţit” o uzină de prelucrarea oţelului în care lucrau peste 200 de oameni.

”Pentru moment, patru persoane au murit în inundaţii, iar alte 48 au fost date dispărute”, potrivit CCTV, care precizează că operaţiuni de salvare continuau.

La 21 august, ploi importante au avut loc în Jinyang, un comitat muntos în provincia Sichuan, însă nu s-a comunicat un bilanţ al pagubelor.

Cinci persoane au fost arestate, suspectate de faptul că ”nu au semnalat sau au semnalat în mod fals un incident legat de securitate”, potrivit televiziunii publice.

Preşedintele chinez Xi Jinping a ordonat autorităţilor ”să facă tot ceea ce pot pentru a căuta persoanele date dispărute (...) şi să le aline familiile”, potrivit CCTV.

Acest incident ”trebuie să facă obiectul unei anchete aprofundate, iar părţile care se fac vinovate să fie tratate conform legii”, a declarat Xi Jinping, potrivit televiziunii.

China a fost afectată de fenomene meteorologice extreme în ultimele luni.

Potrivit unor cercetători, aceste evenimente vor fi tot mai frecvente, din cauza modificărilor climatice.

În iulie, cel puţin 78 de persoane au murit într-o furtună violentă şi în inundaţii importante. în nord, după trecerea taifunului Doksuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.