Un studiu al Centrului pentru Dezvoltare Globală, cu sediul în SUA, a dezvăluit că, de la începutul pandemiei şi până pe 21 iunie, Covid-19 a provocat în India patru milioane de decese în plus faţă de numărul anunţat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi nu toate decesele pot fi atribuite direct Covid-19, bilanţul este de aproximativ 10 ori mai mare decât cel oficial al ţării, care este de 414.108, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Raportul lansat marţi a estimat că decesele în plus - diferenţa dintre cele înregistrate şi cele care ar fi fost de aşteptat - sunt între 3 milioane şi 4,7 milioane, în perioada ianuarie 2020 - iunie 2021.

Este menţionat că o cifră exactă ar putea „să se dovedească înşelătoare”, dar că adevăratul bilanţ „este posibil să aibă un ordin de mărime mult peste numărătoarea oficială”.

Bilanţul real al deceselor provocate de Covid-19 este dificil de determinat, a spus Arvind Subramanian, fost consilier pe probleme economice în India şi unul dintre autorii studiului.

El a adăugat: „Adevăratul număr al deceselor este posibil să fie de ordinul câtorva milioane, nu sute de mii, făcând asta fără îndoială cea mai gravă tragedie umană din India de la divizarea şi independenţa ei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.