Patru bărbaţi fără locuinţă au fost răniţi cu arma albă - trei grav şi unul uşor - de către un solicitant de azil sudanez, duminică seara, la Toulouse, iar atacatorul a fost arestat, a declarat o sursă apropiată dosarului pentru France Bleu Occitanie şi France Info.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc în apropiere de staţia de metrou Jean Jaurès, duminică seara, către ora locală 19.45 (20.45, ora României).

Solicitantul de azil sudanez, care voia o ţigară, a abordat un grup de femei. Tonul a urcat foarte repede, iar situaţia a degenerat. S-au proferat insulte, bărbatul a devenit ameninţător, iar un grup de bărbaţi fără locuinţă le-au sănit în apărare femeilor.

Bărbaţii au fost răniţi cu cuţitul de către solicitantul de azil, care potrivit La Dépêche du Midi, ar fi strigat sloganuri în care l-a invocat Allah.

”Suspectul a agitat un cuţit de bucătărie şi l-a folosit prima oară. Ceilalţi i-au aplicat lovituri agresorului, care a fost bătut, la pământ. Însă a reuşit să scape, a atacat din nou cuţitul şi a fugit. El a fost arestat de o patrulă a poliţiei municipale”, scrie Dépêche du Midi.

Trei dintre cei patru bărbaţi răniţi au fost internaţi la spital în stare gravă, unul atins la carotidă, unul înjunghiat în partea stângă a corpului, iar al treilea cu dureri abdominale.

Al patrulea bărbat, în vârstă de 44 de ani, se află într-o ”urgenţă relativă”. Între ceilalţi trei, doi sunt în vârstă de 32 de ani, iar unul nu a fost identificat.

Potrivit La Dépêche du Midi, solicitantul de azil sudanez, în vârstă de 32 de ani, nu era căutat, iar pe numele său nu există vreo ”fişă S”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.