Partidul Comunist Francez plănuieşte să recruteze membri din mişcarea Vestelor Galbene pentru a-i pune pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare, a anunţat gruparea luni, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vor exista reprezentanţi ai sindicatelor pe lista europeană dar şi Veste Galbene. Nu putem merge la alegerile europene fără să luăm în considerare ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”, a declarat Fabien Roussel, secretarul naţional al partidului, conform Reuters.

Roussel a declarat că o membră a vestelor galbene, Marie-Helene Bourlard, care a protestat faţă de relocarea companiei sale de textile, a fost de acord să fie pusă pe liste iar partidul va prezenta toţi candidaţii pe 26 ianuarie.

Partidul Comunist Francez, care este membru al grupului Verzilor-Nordici Europeni Uniţi de Stânga în Parlamentul European, are în prezent doi membri în Parlamentul European.

Un sondaj recent IFOP arată că 13% dintre francezi au declarat că ar vota cu Vestele Galbene la alegerile europarlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.