Parlamentul Suediei va vota pentru un nou prim-ministru a treia oară la jumătatea lui ianuarie 2019, a anunţat preşedintele Parlamentului vineri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul l-a respins deja pe liderul Social Democraţilor, Stevan Lofven şi pe liderul de centru-dreapta Ulf Kristersson, iar Andreas Norlen, preşedintele Parlamentului, nu a precizat cine va fi votat pe 16 ianuarie.

„Este timpul ca Suedia să aibă un guvern”, a afirmat Norlen.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Norlen mai are la dispoziţie două încercări pentru a alege un candidat la funcţia de prim-ministru care să fie acceptat de Parlament. El a precizat că dacă al treilea vot nu va aduce un nou premier, un al patrulea vot ar putea fi organizat pe 23 ianuarie. Dacă şi acela va eşua, noi alegeri ar putea fi organizate cel mai devreme pe 21 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.