Parlamentarii bulgari au aprobat miercuri demisia executivului conservator al premierului Boiko Borisov după victoria înregistrată în scrutinul prezidenţial de socialistul Rumen Rudev. Demisia executivului deschide calea unor luni de incertitudine politică, care ar putea să ducă la organizarea unor alegeri anticipate în prima parte a anului viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatele alegerilor prezidenţiale de duminică au demonstrat clar faptul că societatea îşi doreşte schimbare. Acest vot cere o schimbare în situaţia politică”, a declarat Boiko Borisov în faţa Parlamentului.

Borisov a susţinut anterior că soarta executivului său va fi decisă de rezultatele alegerilor prezidenţiale, care au fost câştigate cu un avans considerabil de socialistul Rumen Radev.

Viitorul preşedinte bulgar a câştigat scrutinul cu promisiunea unei apropieri de Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.