Parlamentul britanic a aprobat acordul post-Brexit cu 521 de voturi „pentru” şi 73 de voturi „împotrivă”, astfel prevederile stabilite între Guvernul de la Londra şi Bruxelles vor deveni lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procedurile au început la ora locală 09:30.

Odată ce ambele camere au căzut de acord asupra legii, regina Elizabeth va trebui să îşi dea consimţământul, cunoscut ca Royal Assent.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, şi Charles Michel, preşedintele Consiliului European, au semnat miercuri dimineaţă acordul comercial post-Brexit negociat cu Londra pentru a încadra desprinderea Marii Britanii de Blocul Comunitar, care va intra în vigoare joi, la ora 23:00 GMT.

Acordul a fost încheiat cu Bruxelles pe 24 decembrie, după 9 luni de negocieri, şi stabileşte noi relaţii economice şi de securitate între Marea Britanie şi cel mai mai important partener comercial al său.

Până pe 31 decembrie, reprezentanţii guvernelor statelor membre UE vor semna acordul, astfel că el va fi aplicat provizoriu până la finalul lunii februarie.

În 2021, Parlamentul European va trebui să aprobe acordul înainte ca o decizie să fie adoptată de Consiliu.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a transmis, în urma încheierii înţelegerii cu Bruxellesul, că Regatul Unit va funcţiona de la 1 ianuarie 2021 după propriile legi, dar că va fi un partener apropiat Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.