Parlamentul Algeriei se va reuni, marţi, pentru a numi preşedintele interimar al ţării, după ce Abdelaziz Bouteflika a demisionat ca urmare a protestelor algerienilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 2 aprilie, Bouteflika a demisionat după şase săptămâni de proteste de stradă. El s-a aflat la conducerea Algeriei timp de 20 de ani.

Conform Constituţiei, ambele camera ale parlamentului trebuie să confirme oficial faptul că postul de preşedinte este vacant şi să aleagă un preşedinte din camera superioară care să conducă ţara interimar, timp de trei luni, până la alegeri. Preşedintele Consiliului Naţiunii (camera superioară a Parlamentului) Abdelkader Bensalah, în vârstă de 77 de ani, este cel care va deveni preşedinte interimar.

“Marţi, preşedintele Consiliului Naţiunii va prezida reuniunea parlamentului pentru a anunţa că postul de preşedinte al republicii este vacant şi a-l desemna pe Abdelkader Bensalah şef de stat”, a declarat pentru AFP Salim Rebahi, reprezentant al camerei superioare a parlamentului Algeriei.

Aldelkader Bensalah este de aproape 17 ani preşedintele Consiliului Naţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.