Parlamentarii pakistanezi au adoptat joi după-amiază în mod unanim o legislaţie împotriva aşa-numitelor ”crime de onoare”, la trei luni după ce starletă Qandeel Baloch a fost strangulată de propriul frate, pentru că ar fi distrus reputaţia familiei prin pozele şi videoclipurile ei controversate postate pe reţelele de socializare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legislaţia împotriva ”crimelor de onoare” a fost aprobată în cadrul unei şedinţe comune a celor două camere parlamentare, care a fost transmisă în direct de televiziunile pakistaneze. În acest mod, parlamentarii au eliminat din actuala legislaţie un amendament care permitea rudelor să-l ierte pe criminal, permiţându-i acestuia să scape de justiţie.

”Legile ar trebui să fie un ghid al comportamentului exemplar, nu să permită unor comportamente distructive să continue fără să fie pedepsite”, a declarat fostul senator pakistanez Sughra Iman, care a iniţiat legislaţia împotriva aşa-numitelor ”crime de onoare”.

În Pakistan, aproximativ 500 de femei cad victime anual ”crimelor de onoare”, fiind ucise de propriile rude dacă se căsătoresc fără aprobarea părinţilor sau dacă aduc ruşine familiei încălcând valorile tradiţionale ale societăţii pakistaneze.

În cele mai multe cazuri, victima este o femeie, iar criminalul este o rudă care scapă de orice pedeapsă după ce este iertat de către familie.

În urmă cu trei luni, o tânără starletă pakistaneză în mare vogă pe reţelele de socializare, a fost strangulată de fratele ei, aparent din motive care ţin de ”onoare”, redeschizând astfel o dezbatere deosebit de sensibilă în această ţară musulmană cu tradiţii extrem de conservatoare.

Adeseori comparată cu vedeta americană Kim Kardashian, tânăra pakistaneză era o femeie brunetă cu buze pline. Qandeel Baloch a fost ucisă vineri de fratele ei, în casa părinţilor din provincia Pendjab, unde victima era pentru a sărbători împreună cu familia Eid ul-Fitr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.