Parlamentarii thailandezi l-au invitat marţi dimineaţă pe prinţul Maha Vajiralongkorn să devină noul rege, la mai bine de o lună de la moartea lui Bhumibol Adulyadej. Potrivit procedurii, numele prinţului a fost depus de către executivul thailandez în legislativ, a cărui puteri sunt extrem de limitate sub junta militară, deschizând în acest mod calea pentru învestirea sa ca rege, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biroul premierului va trimite o notificare către Adunarea Legislativă Naţională”, a declarat vicepremierul Prawit Womgsuwon.

Preşedintele legislativului trebuie să-l invită pe prinţ să devină rege, înainte ca noul monarh să fie proclamant în mod public.

”Mă aştept ca preşedintele legislativului să primească o vizită regală mâine sau poimâine”, a precizat Prawit, care este numărul doi în junta militară din Thailanda.

Regele Bhumibol Adulyadej a decedat luna trecută la vârsta de 88 de ani, declanşând săptămâni de doliu naţional în Thailanda. Monarhul a jucat un rolul unui factor de stabilitate în ultimele decenii marcate de violenţă în Thailanda.

Anterior, premierul a susţinut că prinţul a cerut amânarea învestirii sale în poziţia de monarh pentru a lăsa timp poporului thailandez să-şi plângă regele.

Prinţul Maha Vajiralongkorn nu a vorbit în mod public de la moartea tatălui său, iar planurile sale de viitor au fost transmise prin intermediul executivului de la Bangkok.

Vajiralonhkorn este în prezent ăn Germania, dar se va întoarce în cursul acestei săptămâni în Thailanda pentru a discuta cu preşedintele Adunării Legislative Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.