Parlamentarii din Bundestag au aprobat joi seara un nou proiect legislativ care introduce o interdicţie parţială pentru purtarea vălului islamic integral pentru oficialii publici şi soldaţii din Germania, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, acest proiect trebuie să fie aprobat şi de camera superioară a legislativului înainte de a intra în vigoare în Germania.

Coaliţia guvernamentală a anunţat că ”acoperirea feţei din motive ideologice sau religioase contravine neutralităţii care este cerută din partea funcţionarilor statului”. 

De asemenea, proiectul legislativ le obligă pe femei să-şi arate faţa atunci când autorităţile trebuie să le verifice identitatea.

Dacă această lege trece şi de camera superioară, atunci Germania va deveni a cincea ţară europeană cu interdicţii parţiale sau complete pentru purtarea burka sau niqab, după Franţa, Belgia, Olanda şi Bulgaria.

Opozanţii legii susţin că aceasta este mai degrabă simbolică, iar numărul persoanelor afectate este extrem de mic în Germania.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.