Emmanuel Macron şi Boris Johnson au discutat despre negocierile cu privire la Brexit şi există posibilitatea să se ajungă la un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) până marţi seara, însă nu există certitudinea ajungerii la un acord marţi seara, a anunţat Palatul Elysée, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Boris Johnson are dreptate să spună că există un impuls pozitiv, dar un impuls pozitiv este doar o opţiune”, subliniază preşedinţia franceză.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier doreşte să se încheie un acord până marţi seara, care să poată fi supus aprobării la summitul european de joi şi vineri.

”Există posibilitatea unui acord, este clar, este un lucru recunoscut de toţi. Ceea ce contează este ceea ce spune în acest sens negociatorul Michel Barnier, însă posibilitatea unui acord nu este totuşi un acord”, subliniază preşedinţia franceză, insistând că ”nu putem spune dacă se ava ajunge acolo marţi seara”.

Barnier le-a spus Celor 27 că are în vedere trei scenarii cu privire la Brexit - un acord cu Londra marţi seara, o nouă amânare a datei plecării Regatului Unit din UE sau o ”rupere” a negocierilor, au declarat diplomaţie europeni pentru Reuters.

”În pofida faptului că va fi tot mai dificil, un acord este încă posibil săptămâna aceasta”, a dat el asigurări la Luxemburg, unde i-a informat pe miniştrii afacerilor europene despre situaţia avansării discuţiilor cu britanicii.

”Însă dacă vrem un acord la summit, trebuie ca un text juridic să fie finalizat în această (marţi) seara cel mai târziu mâine (miercuri) dimineaţa”, le-a spus el miniştrilor UE. Altfel, el se va pronunţa în favoarea unei continuări a discuţiilor după summit, au declarat surse pentru AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.