Parchetul Istanbulului a dispus arestarea a 210 militari turci, suspectaţi de legături cu predicatorul în exil Fethullah Gülen, pe care preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză că este instigatorul tentativei de lovitură de stat din iulie 2016, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceşti militari fac parte din forţele aeriene, terestre şi marine, din jandarmerie şi Paza de Coastă.

Cinci dintre ei sunt colonei, şapte sunt locotenet-colonei, 14 sunt comandori, iar 33 căpitani, a precizat parchetul.

Peste 77.000 de persoane au fost încarcerate, în aşteptarea unui proces, după puciul eşuat, iar alţi aproximativ 150.000 de funcţionari şi militari au fost suspendaţi din funcţii sau concediaţi, în cadrul unei vaste epurări.

Procuratura a precizat că numărul susţinătorilor lui Gülen este mai important decât cel al participanţilor la tentativa de lovitură de stat şi că acesta continuă să reprezinte o ameninţare la adresa ordinii constituţionale.

Recep Tayyip Erdogan îi acuză pe susţinătorii lui Gülen că au constituit o reţea care a infiltrat aparatul militar, instituţia judiciară şi administraţiile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.