Legiunea Libertatea Rusiei, o grupare paramilitară cu sediul în Ucraina formată din ruşi care se opun preşedintelui Vladimir Putin, a revendicat duminică un atac transfrontalier la câţiva kilometri în interiorul regiunii Belgorod, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruparea, desemnată drept teroristă în Rusia, a anunţat că a distrus o fortăreaţă a trupelor ruseşti în apropierea localităţii Terebreno, fără a preciza dacă a distrus infrastructura sau a ucis soldaţi, şi a adăugat că a lăsat în urmă mine.

Duminică, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, care se confruntă cu atacuri frecvente ale forţelor ucrainene, a declarat că Terebreno se află sub tirurile forţelor armate ucrainene şi că o "bătălie" este în desfăşurare la marginea localităţii.

El a precizat că niciun civil nu a fost rănit, dar că trei case şi liniile electrice au fost avariate. Sâmbătă, el a postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că 19 sate sau ferme au fost ţinta unor bombardamente ucrainene sau a unor dispozitive explozive lansate de drone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.