Festivităţile de Ziua Naţională a Franţei care vor avea loc sâmbătă, la Paris, vor sta sub semnul fraternităţii armelor, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului francez va asista la eveniment alături de invitaţii lui. La paradă vor participa 4.290 de militari, 220 de vehicule, 250 de cai, 64 de avioane şi 30 de elicoptere.

Evenimentul va începe la ora locală 10.10, când va sosi Emmanuel Macron, iar parada, la 10.30, şi va dura o oră şi 15 minute.

Pe  Champs-Élysées vor defila poliţişti, pompieri şi militari, iar în tribuna oficială alături de preşedintele Macron vor sta prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, şi şeful diplomaţiei japoneze, Taro Kono. Prim-ministrul japonez Shinzo Abe nu a putut onora invitaţia din cauza problemelor cu care Arhipelagul nipon se confruntă în urma inundaţiilor.

Anul trecut, invitatul lui Emmanuel Macron a fost Donald Trump.

Defilarea va fi deschisă de emblemele forţelor armate japoneze şi singaporene şi de una a marinei franceze.

Potrivit tradiţiei, Patrouille de France va deschide parada militară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.