Papa Francisc va călători în Kazahstan, unde va participa la un congres privind dialogul între religii în septembrie, a anunţat luni, preşedinţia celei mai mari ţări din Asia Centrală, conform Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei discuţii prin videoconferinţă cu preşedintele Kassym-Jomart Tokayev, papa ”a confirmat vizita sa oficială în Kazahstan, precum şi participarea sa la cel de-al şaptelea Congres al liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale”, programat pentru 14 şi 15 septembrie, a anunţat preşedinţia Kazahstanului într-un comunicat de presă.

Prima ediţie a acestui congres, care îşi propune să promoveze dialogul între religii, a avut loc în 2003. ”A fost un schimb prin video (conferinţă) în această dimineaţă, iar papa şi-a confirmat intenţia de a călători în ţară (n.r. Kazahstan)”, a confirmat serviciul de presă al Vaticanului.

Cea mai mare ţară din Asia Centrală, Kazahstanul, cu majoritate musulmană, se află la frontiera cu Rusia şi întreţine relaţii diplomatice cu Moscova, care conduce o ofensivă militară în Ucraina, împotriva căreia suveranul pontif a vorbit de mai multe ori.

Kazahstanul a fost zguduit în ianuarie de revolte mortale care au condus ţara într-o criză politică fără precedent de la independenţa sa după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, înainte să preia conducerea actualul preşedinte, Jomart Tokayev, în 2019.

Papa Francis, în vârstă de 85 de ani, a vizitat Georgia şi Azerbaidjan în 2016, dar nu a mai fost niciodată în Asia Centrală de când a devenit suveranul Bisericii Catolice în 2013. Suveranul pontif, care a prezentat recent semne de oboseală fizică, urmează să efectueze mai multe călătorii în străinătate pe parcursul anului 2022.

După Malta, la începutul lunii aprilie, urmează să plece în Liban în iunie, apoi în Republica Democrată Congo şi în Sudanul de Sud, precum şi în Canada în iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.