Papa Francisc va călători în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie pentru a participa la un congres privind dialogul între religii, a confirmat, Vaticanul, luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif va călători ”în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie, şi va vizita oraşul Nur-sultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al Liderilor Religiilor Mondiale şi Tradiţionale”, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Burnished.

Preşedinţia kazahă a anunţat în luna aprilie vizita papei cu ocazia acestui congres, care îşi propune să promoveze dialogul între religii, a cărui primă ediţie a avut loc în 2003.

Liderul Bisericii Catolice, în vârstă de 85 de ani, care suferă de dureri severe de genunchi a declarat, sâmbătă, la întoarcerea din călătoria din Canada, că ”nu mai poate călători” în acelaşi ritm ca înainte, menţionând, de asemenea, posibilitatea ”de a se retrage”.

Cu toate acestea, el a confirmat că vrea să plece în Kazahstan, într-o ”călătorie liniştită, fără prea multe deplasări”.

Kazahstanul, cea mai mare ţară din Asia Centrală, se află la graniţa cu Rusia şi are relaţii diplomatice apropiate de Moscova, care conduce în prezent o ofensivă militară în Ucraina, împotriva căreia suveranul pontif a vorbit de mai multe ori.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.