Liderul Bisericii Catolice a declarat miercuri că lumea este în război cu terorismul, după seria de atentate care au zguduit continentul european în ultima lună, inclusiv uciderea unui preot catolic francez de către doi militanţi ai Statului Islamic. Papa Francisc a clarificat însă că nu este vorba despre un război religios, iar nicio religie nu poate să fie blamată pentru aceste acte criminale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa Francisc a explicat reporterilor că războiul actual este unul despre dominarea altor persoane şi despre interesele economice ale unor state.

Liderul catolic a plecat miercuri spre prima sa vizită oficială pe teritoriul polonez, după ce a preluat mandatul de la Benedict al XVI-lea. Papa va fi prezent la întâlnirea internaţională a tineretului catolic, însă vizita sa a fost umbrită de uciderea preotului catolic octogenar Jacques Hamel, care a fost înjunghiat mortal de doi militanţi ai Statului Islamic în biserica sa din Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de localitatea franceză Rouen.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Imediat după atacul asupra lăcaşului de cult, Papa a transmis un mesaj de unitate şi i-a cerut preşedintelui francez să asigure securitatea bisericilor şi instituţiilor religioase în asemenea momente dificile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.