Papa Francisc a declarat duminică că războiul este ”o crimă împotriva umanităţii”, în timp ce a reiterat apelul la pace în Ucraina şi Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să nu uităm acest lucru (...) Oamenii au nevoie de pace, lumea are nevoie de pace”, a spus papa după rugăciunea săptămânală Angelus.

În rugăciune, el a îndemnat oamenii să nu-i uite pe cei care suferă din cauza ”cruzimii războiului” în mai multe părţi ale lumii.

El a cerut în repetate rânduri pacea în Ucraina şi în războiul din Gaza.

”Să ne rugăm ca cei care au putere asupra acestor conflicte să reflecteze asupra faptului că războiul nu este calea de a le rezolva, deoarece seamănă moartea civililor şi distruge oraşele şi infrastructura”, a spus Papa.

Duminică s-au împlinit 100 de zile de când oamenii înarmaţi ai Hamas au ieşit din Gaza pentru a lansa cel mai mortal atac din istoria Israelului, declanşând o campanie israeliană de eliminare a Hamas, care a ucis zeci de mii de palestinieni şi a devastat enclava palestiniană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.