Papa Francisc a participat marţi dimineaţă la o vizită neanunţată în localitatea italiană Amatrice, una dintre cele mai distruse localităţi de seismul puternic care a lovit la finele lunii august zona montană din centrul peninsulei, lăsând în urmă 297 de morţi şi aproape 400 de răniţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaticanul a păstrat vizita secretă până la sosierea suveranului pontif în Amatrice.

Papa a vizitat iniţial şcoala temporară şi urmează să se întâlnească cu italienii care sunt obligaţi să locuiască în corturi, după ce peste jumătate din clădirile din localitate s-au părbuşit, iar cele rămase în picioare sunt considerate prea periculoase.

De asemenea, suverantul ar trebui să viziteze şi aşa-numita ”zonă roşie” din centrul localităţii, unde accesul publicului este interzis din cauza pericolului reprezentat de clădirile distruse de seism.

Vizita surpriză are loc cu ocazia sărbătoririi numelui papei inspirat de Sf. Francisc de Assisi.

Papa Francisc a precizat că vizita sa trebuie să fie una privată, pentru a se apropia de locuitorii din Amatrice.

În total, 297 de oameni şi-au pierdut viaţa în seism, dintre care 231 au murit la Amatrice în urma cutremurului din 24 august, iar 11 la Accumoli. Alte cinci persoane au murit în regiunea vecină Le Marche. Printre aceştia se numără şi 11 români.

În regiunile devastate de seism trăiesc între 8.000 şi 10.000 de români. Aproximativ 1,3 milioane de români trăiau anul trecut în Italia, potrivit unor estimări. Mulţi dintre ei muncesc în agricultură, ca ajutoare în gospodării sau îngrijesc bătrâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.