Papa Francisc l-a sunat atât luni, cât şi marţi, pe Gabriel Romanelli, preotul micii comunităţi catolice din Fâşia Gaza, declară preotul Vatican News, site-ul oficial de presă al Vaticanului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Papa m-a sunat acum câteva minute şi ne-a dat asigurări de solidaritatea sa şi cu privire la rugăciunile sale, iar noi i-am mulţumit pentru apelul la un armistiţiu şi împotriva oricărei violenţe, terorismului şi războuilui”, declară preotul Gabriel Romanelli.

Preotul precizează că nu se află, în prezent, în Fâşia Gaza, ci la Betleem, în Cisiordania ocupată, unde s-a dus să ia medicamente.

Papa Francisc a ceut încă de duminică ”să înceteze atacurile” în isarel.

”Terorismul şi războiul nu conduc la nicio solulţie, ci doar la moartea şi la suferinţa atâtor nevinovaţi”, a denunţat Suveranul Pontif.

Aproximativ 150 de persoane care şi-au pierdut casa sau care au fugit de bombardamente s-au refugiat în parohia sa, anunţă preotul.

”Papa Francisc a sunat şi ieri (luni)”, declară el.

Suveranul Pontif voia să afle ce fac membrii parohiei sale, spune preotul.

”Comunitatea creştină este bine, atât cât este posibil în această situaţie”, dă el asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.