Papa Francisc şi-a devansat cu două ore ”slujba de la miezul nopţii” de Crăciun, la 24 decembrie, pentru a se adapta interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii aflate în vigoare în Italia, potrivit calendarului său al sărbătorilor de la sfârşitul anului, publicat joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa Francisc va oficia slujba din noaptea de Crăciun în Bazilica Sfântul Petru, începând de la ora locală 19.30 (20.30, ora României) şi nu de la ora locală 21.30 (22.30, ora României), ca de obicei.

Această modificare le va permite participanţilor la slujbă să ajungă acasă înaintea intrării în vigoare a interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii - la ora locală 22.00 (23.00, ora României) - în întreaga Italie.

Sfântul Scaun precizează că participarea fizică la slujbele oficiate de Papă în decembrie şi la începutul lui ianuarie va fi ”foarte limitată” şi că se va desfăşura ”cu respectarea măsurilor de protecţe prevăzute”.

Papa argentinian - care poartă rareori mască de protecţie - a fost nevoit să renunţe, la începutul lui noiembrie, să primească public la audienţele sale generale de miercurea, în urma unei reluări a acestora pe o perioadă de două luni.

Italia este a doua cea mai afectată ţară de covid-19 din Europa, după Regatul Unit.

Peninsula a înregistrat 61.739 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei şi 1,77 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.