Papa Francisc a reflectat cu privire la vizita sa recentă în România la Audienţa Generală din Piaţa San Pietro de miercuri, conform Vatican News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa Francisc şi-a exprimat fericirea cu privire la faptul că a putut să fie un pelerin în România şi a precizat că diversele întâlniri „au reflectat valoarea şi nevoia de a fi uniţi atât in calitate de creştini, la nivel de credinţă şi caritate, dar şi ca cetăţeni, la nivel de angajament civil”.

Papa Francisc şi-a exprimat gratitudinea pentru primirea caldă oferită de Patriarhul Daniel şi Biserica Ortodoxă. El a adăugat că această dimensiune ecumenică a călătoriei a culminat cu rugăciunea „Tatăl Nostru” de la noua Catedrală a Mântuirii Neamului.

„Acesta a fost un moment de mare valoare simbolică pentru că Rugăciunea Domnului este o rugăciune prin excelenţă creştină, moştenirea comună a tuturor celor botezaţi”, a afirmat Papa.

Papa Francisc şi-a amintit şi despre vizita sa la Blaj. Acolo el a participat la slujba beatificare a celor şapte episcopi catolici.

„Aceşti martiri au fost martori la libertatea şi compasiunea adusă de Rugăciune”, a afirmat el.

Papa a comentat şi cu privire la întâlnirile sale cu tinerii şi familiile din Iaşi, acestea fiind în mod deosebit „intense şi festive”.

„Vechea cetate este un loc care ne invită să deschidem drumuri pe care să mergem împreună, să ne bucurăm de bogăţia diversităţii”, a afirmat Papa.

El a continuat prin a preciza că „această întâlnire s-a încheiat cu încredinţarea acestor tineri şi familii către Maica Sfântă a Domnului”.

Francisc a vorbit şi despre întâlnirea cu comunitatea romă, subliniind cât de important a fost pentru el să se întâlnească cu ei şi să facă din nou un apel împotriva tuturor formelor de discriminare şi să ceară respect pentru oameni de toate etniile, naţionalităţile şi religiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.