Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe politicieni să abordeze ”rana deschisă” a morţii imigranţilor în Marea Mediterană, spunând că s-a rugat pentru cele 41 de persoane care au murit într-un naufragiu la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu durere şi ruşine trebuie să declarăm că, de la începutul anului, deja aproape 2.000 de bărbaţi, femei şi copii au murit în acea mare în timp ce încercau să ajungă în Europa. ”Încurajez forţele politice şi diplomatice care încearcă să vindece această rană într-un spirit de solidaritate şi fraternitate, precum şi eforturile celor care lucrează pentru prevenirea naufragiilor şi salvarea migranţilor”, a spus Francisc după rugăciunea săptămânală Angelus.

Dezastrele mortale sunt frecvente, pe măsură ce migranţii încearcă să traverseze Mediterana spre Europa.

Peste 22.000 de oameni au murit sau au dispărut în apele sale din 2014, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Oficialii portuari de pe insula italiană Sicilia au recuperat duminică un cadavru, după ce o ambarcaţiune care transporta 13 imigranţi s-a răsturnat sâmbătă seara în apropierea insulei Marettimo, a informat agenţia de presă ANSA.

De asemenea, s-a presupus că a murit şi o altă persoană.

Sâmbătă, şase persoane au murit după ce o barcă cu migranţi care încerca să traverseze Canalul Mânecii din Franţa spre Marea Britanie s-a răsturnat sâmbătă dimineaţa, iar alte două persoane ar fi fost posibil date dispărute, au declarat autorităţile franceze.

Papa a cerut, de asemenea, rugăciuni pentru Ucraina şi pentru victimele incendiilor din Maui, Hawaii.

Bilanţul morţilor din aceste incendii a ajuns sâmbătă la 93, devenind cel mai mortal incendiu din SUA din mai bine de un secol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.