Papa Francisc a luat apărarea migranţilor, duminică, numind excluderea acestora “scandaloasă, dezgustătoare şi păcătoasă”, declaraţie prin care s-aa plasat pe o traiectorie de coliziune cu viitorul guvern de dreapta al Italiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a făcut declaraţia la canonizarea unui episcop din secolul XIX cunoscut ca “părintele migranţilor” şi a unui bărbat din secolul XX care a ajutat bolnavi în Argentina.

Papa Francisc a condus ceremonia în faţa a 50.000 de credincioşi strânşi în Piaţa Sf. Petru.

“Excluderea migranţilor este scandaloasă. Într-adevăr, excluderea migranţilor este un act criminal. Îi face să moară în faţa noastră. Astfel, astăzi Marea Mediterană este cel mai mare cimitir al lumii”, a afirmat Papa, făcând referire la faptul că numeroşi migranţi au murit încercând să ajungă în Europa.

“Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este un păcat. Este un act criminal să nu deschizi uşa pentru cei care au nevoie de ajutor”, a adăugat el.

Giorgia Meloni urmează să devină premierul Italiei în această lună, în fruntea unei coaliţii de dreapta care a promis să ia măsuri împotriva imigraţiei. Meloni a promis repaatrieri accelerate şi reguli mai stricte pentru obţinerea de azil.

Papa Francisc, care nu a menţionat Italia, a mai spus că unii migranţi trimişi înapoi ajung în “lagăre de concentrare unde sunt exploataţi şi trataţi ca nişte sclavi”. El a precizat că în trecut acest lucru s-a întâmplat în Libia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.