Papa Francisc a comparat miercuri întreruperea voluntarăa sarcinii cu recurgerea la un ”asasin plătit”, în predica pe care a susţinut-o în cursul tradiţionalei sale audienţe în Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întreruperea sarcinii este ca eliminarea cuiva. Este drept să elimini o viaţă umană pentru a rezolva o problemă?”, i-a întrebat papa argentinian pe credincioşii adunaţi în piaţă.

”Este drept să recurgi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?”, a continuat el ieşind din textul prevăzut.

”Să te debarasezi de o fiinţă umană este ca şi cum ai recurge la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă”, a subliniat el în această predică consacrată condamnării biblice a lui ”nu ucide”.

Papa a denunţat ”deprecierea vieţii umane”, din cauza războaielor, exploatării omuluii de către om şi excluderii. El a adăugat acestei liste avortul, ”în numele apărării altor drepturi”.

”Dar cum poate să fie un act care viaţa nevinovată terapeutic, civil sau pur şi simplu uman?”, a întrebat Suveranul Pontif.

În pofida faptului că este considerat mai liberal ca predecesorii săi, Francisc nu a modificat îvăţăturile bisericii despre planingul familial şi sex, scrie DPA.

Însă el se exprimă mai rar asupra acestor subiecte fierbinţi, argumentând că este necesar ca biserica să se concentreze mai puţin asupra aplicării doctrinei şi mai mult asupra întinderii unei mâini celor care se îndepărtează de ea şi săracilor.

Liderul spiritual al celor 1,3 milioane de catolici din lume sublinia în aprilie că ajutorarea celor săraci şi nevoiaşi este necesar să fie la fel de importantă ca lupta împotriva avortului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.