Papa Francisc a declarat sâmbătă că zidurile, ocuparea teritoriilor şi fanatismul religios nu vor aduce pacea niciodată în Orientul Mijlociu, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la finalul unui summit al liderilor religioşi, Francisc a subliniat şi că „status quo-ul” oraşului Ierusalim ar trebui respectat şi a susţinut o soluţie cu două state pentru a rezolva conflictul dintre Palestina şi Israel.

„Armistiţiile menţinute de ziduri şi dorinţa de a-ţi arăta puterea nu vor duce la pace, doar dorinţa concretă de a asculta şi de a participa la dialog”, a declarat el.

„Trebuie ca cei puţini care profită de suferinţa celor mulţi să se oprească. Fără ocuparea teritoriilor şi dezbinarea oamenilor”, a precizat suveranul pontif.

Papa Francisc a declarat că multe conflicte au fost declanşate de „forme de fundamentalism şi fanatism care, ascunzându-se sub forma religiei, au profanat numele lui Dumnezeu şi au persecutat alte popoare”.

El a precizat că toate comunităţile din Orientul Mijlociu trebuie protejate „nu doar majoritatea” şi a criticat procurarea de arme, declarând: „Nu poţi vorbi de pace când, în secret, te grăbeşti să îţi creşti numărul de arme”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.