Papa Francisc a făcut un apel, duminică, el cerându-le liderilor europeni să dea dovadă de “solidaritate concretă” în ceea ce îi priveşte pe cei 49 de migranţi care se află la bordul a două nave în largul Maltei, vase care nu sunt primite în niciun port, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“De câteva zile, 49 de persoane salvate din Marea Mediterană sunt la bordul a două nave ale ONG-urilor, în aşteptarea unui port în care să debarce. Le adresez un apel conducătorilor europeni ca să dea dovadă de solidaritate concretă în privinţa acestor persoane”, a spus Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi strânşi în Piaţa Sfântul Petru, cu ocazia rugăciunii Angelus.

Potrivit Reuters, 32 de persoane sunt la bordul Sea-Watch 3, navă a unui ONG german, care i-a salvat de migranţi de pe o barcă nesigură, în largul Libiei, la 22 decembrie. Printre cei salvaţi se numără şi trei copii mici şi patru adolescenţi. Un alt vas al ONG-ului Sea-Eye are la bord 17 persoane salvate la 29 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.