Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului american Donald Wuerl din postul de arhiepiscop al Washingtonului, a anunţat vineri Vaticanul, pe fondul unor scandaluri sexuale implicând preoţi în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Wuerl, în vârstă de 77 de ani, îşi păstrează titlul de cardinal.

Într-o scrisoare publicată la Washington, Papa Francisc subliniază că a acceptat fără tragere de inimă demisia lui Donald Wuerl, la insistenţa acestuia din urmă.

El i-a cerut să rămână în post, pentru a se ocupa de arhidioceză până la desemnarea succesorului său.

Modul în care Donald Wuerl a gestionat scandaluri sexuale, pe când era episcop în Pittsburgh, din 1988 în 2008, este pus în discuţie în prezent.

În august, un raport prezentat unui mare juriu american a arătat că cel puţin 1.000 de persoane, majoritatea copii, au fost victime ale unor agresiuni sexuale comise de aproximativ 300 de preoţi în ultimii 70 de ani.

Donald Wuerl a mai fost acuzat de faptul că a fost la curent cu abuzuri sexuale comise de către fostul cardinal Theodore McCarrick, predecesorul său la Washington. El a respins aceste acuzaţii.

Theodore McCarrick, în vârstă de 88 de ani, a demisionat în iulie şi a fost privat de titlul de cardinal - un lucru fără precedent -, după ce acuzaţii de abuzuri sexuale pe care le-ar fi comis asupra unui minor în vârstă de 16 au fost considerate credibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.