Papa Francisc a acceptat sâmbătă demisia lui Theodore McCarrick, fostul arhiepiscop din Washington DC, el fiind una dintre cele mai importante figuri din Biserica Catolică din SUA. McCarrick este subiectul unor acuzaţii de abuz sexual, în una dintre ele fiind implicat şi un băiat de 11 ani, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaticanul a informat într-un comunicat că McCarrick, în vârstă de 88 de ani, i-a transmis Papei în scris demisia sa vineri seara.

În ultima lună au apărut mai multe acuzaţii conform cărora pe parcursul carierei sale, McCarrick ar fi abuzat sexual atât băieţi, cât şi seminarişti adulţi.

McCarrick a fost înlăturat din funcţie temporar din 20 iunie, până la finalizarea investigaţiei privind un posibil abuz asupra unui minor acum mai bine de 40 de ani.

Un bărbat, care era în vârstă de 11 ani atunci când a avut loc primul abuz, a declarat că relaţia abuzivă cu preotul a continuat pentru mai bine de 20 de ani. McCarrick neagă această acuzaţie.

Mai mulţi bărbaţi l-au acuzat în public pe McCarrick că i-a forţat să întreţină relaţii sexuale cu el la o casă de vacanţă din New Jersey când studiau pentru a deveni preoţi.

McCarrick nu a comentat acuzaţiile privind abuzul asupra adulţilor sau a unui alt minor.

Papa Francisc i-a cerut lui McCarick să aibă „o viaţă de rugăciune şi penitenţă” până când acuzaţiile împotriva sa vor fi analizate într-un proces organizat de Biserica Catolică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.