Papa Francisc a susţinut miercuri dimineaţă, în cadrul unei ceremonii de comemorare a preotului ucis în urmă cu două luni de către jihadiştii Statului Islamic în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, că preotul Jacques Hamel este un martir în drum spre beatificare. De asemenea, suveranul pontif a catalogat drept ”un act satanic” orice crimă comisă în numele lui Dumnezeu, scriu AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El şi-a acceptat suferinţa pe altarul lui Hristos. El şi-a data viaţa pentru noi şi pentru a nu nega numele lui Isus. El este un martir, iar martirii sunt beatificaţi”, a declarat suveranul în cadrul unei ceremonii speciale pentru pelerinii din localitatea franceză Rouen.

În urmă cu aproape două luni, doi tineri jihadişti ai Statului Islamic au atacat o biserică catolică din Saint-Etienne-du-Rouvray, o suburbie a Rouen, şi l-au executat în faţa altarului pe preotul Jacques Hamel, în vârstă de 85 de ani. Înainte de a-i tăia gâtul preotului, cei doi jihadişti au cântat în arabă. Un al doilea bărbat a fost rănit grav în atac, înainte ca forţele de intervenţie franceze să-i ucidă pe luptătorii ISIS.

În timpul ceremoniei, papa a cerut religilor lumii să catalogheze orice crimă comisă în numele lui Dumnezeu drept ”un act satanic”.

Francezii au fost loviţi în luna iulie de două atentate teroriste, după ce un tunisian a intrat cu un camion frigorific în mulţimea de pe promenada din Nisa, omorând 85 de persoane şi rănind alte câteva sute. 

O săptămână mai târziu, doi atacatori francezi au intrat cu forţa într-o biserică catolică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray şi l-au executat pe preotul octogenar Jacques Hamel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.