Pandemia covid-19 înregistrează o intensificare la începutul acestei veri, iar potrivit Organizaţiei Mondiale a SĂnătăţii în Americi se înregistrează o creştere cu 13% a îmbolnăvirilor, cu 58% în regiunea din estul Mării Mediterane şi de 33% în Asia de Sud-Est, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Germania, s-au înregistrat 105 000 de cszuri de covid-19 în ultima zi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Rata incidenţei în Germania a atins în ultimele zile 447%.

Numaiinfecţiile confrmate în urma unui test PCR sunt înregistrate în mod oficial în Germania, ceea ce sugerează că în realitate numărul bolnavilor de covid-19 este cu mult mai mare.

În Franţa, îmbolnăvirile au crescut cu 37% în ulrtima săptămână.

Rata incidenţei a depăşit 300 de cazuri la 100.000 de locuitori, în creştere cu 50% în ultimele şapte zile în Franţa.

”Acest virus circulă din nou destul de intens, la trei ani de la apaiţia pandemiei”, avertizează epidemiologul american Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea  pandemiei covid-19 la OMS din 2020.

”Dacă ne uităm la cifre la nivel mondial, se înregistrează o creştere de 13% în Americi, avem o creştere de 58% a cazurilor în regiunea de est a Mediteranei, o creştere de 33% în Asia de Sud-Est”, subliniază ea.

”Este, aşadar, departe de a se fi terminat”, avertizează Maria Van Kerkhove.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.