Autorităţile din Caşmir au anunţat vineri dimineaţă că bilanţul avalanşelor mortale din ultimele zile, care au lovit regiunea puternic militarizată şi disputată de indieni şi pakistanezi, a ajuns la 19 morţi, după ce armata a descoperit cadavrele a patru soldaţi indieni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regiunea disputată s-a confruntat în ultima săptămână cu ninsori abundente, iar autorităţile locale s-au văzut nevoite să lanseze un avertisment cu privire la posibilitatea producerii unor avalanşe în următoarele două zile. De asemenea, liniile de telecomunicaţii şi electricitate au căzut în mai multe zone.

Armata a intervenit pentru a recupera cadavrele a patru soldaţi, care patrulau de-a lungul liniei de control, care împarte regiunea disputată între Pakistan şi India.

De asemenea, alţi patru civili au murit, printre care se numără doi copii, după ce locuinţa unei familii a fost îngropată de o avalanşă.

În vreme ce, numărul morţilor se ridică la 15 persoane în rândul soldaţilor.

În 2012, o avalanşă masivă a lovit jumătatea pakistaneză a regiunii Caşmir. Un număr de 140 de persoane au decedat doar în acel incident, inclusiv 129 de soldaţi.

Regiunea Caşmir este în continuare o sursă de tensiune între cei doi vecini înarmaţi cu focoase nucleare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.