Până la 100 de cetăţeni olandezi de origine turcă sunt împiedicaţi de către autorităţile de la Ankara să părăsească Turcia. Acest incident are loc în mijlocul unei dispute diplomatice, care a pornit după ce autorităţile olandeze au interzis intrarea în ţară a ministrului turc de Externe, pentru că urma să participe la un miting pro-Erdogan de la Rotterdam, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, presa susţine că printre persoanele afectate se numără cetăţeni olandezi de origine turcă care îşi vizitau rudele sau îşi petreceau vacanţa în Turcia. 

Toate persoanele care au primit interdicţie de a părăsi ţara şi-au exprimat în mod public nemulţumirea cu privire la preşedinţia lui Recep Tayyip Erdogan.

În acest moment nu este clar dacă persoanele afectate au dublă cetăţenie.

Disputa diplomatică a izbucnit după ce autorităţile olandeze au blocat aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe şi, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei să părăsească imediat ţara, după ce aceasta a încercat să se adreseze mulţimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat aceste decizii, vorbind în repetate rânduri de practice ”naziste” sau ”fasciste” în Olanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.