Poliţia a declarat că a încercat să-l aresteze, duminică, la domiciliul său, pe fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan, care se confruntă cu mai multe dosare în justiţie şi care face presiuni asupra guvernului pentru a obţine alegeri anticipate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţii de la Islamabad au ajuns la casa lui Imran Khan din Lahore, unde s-au adunat sute de susţinători ai săi, dar nu l-au găsit pe fostul prim-ministru.

„O echipă de la poliţia din Islamabad a sosit la Lahore pentru a-l aresta pe Imran Khan pentru a respecta ordinele judecătoreşti”, a anunţat poliţia din Islamabad într-un tweet.

Superintendentul poliţiei a intrat într-o cameră din casă, dar Imran Khan „nu era acolo”.

Mandatul de arestare a fost emis după ce Imran Khan nu s-a prezentat în instanţă într-un caz de corupţie, programat la 28 februarie. El este acuzat că nu a declarat cadourile primite în mandatul său şi nici profiturile pe care le-a realizat din vânzarea acestora. Oficialii trebuie să declare toate cadourile, dar au voie să le păstreze pe cele care nu depăşesc o anumită valoare.



Shah Mehmood Qureshi, vicepreşedintele partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Imran Khan, a declarat reporterilor că notificarea primită de la poliţia din Islamabad nu conţine „niciun ordin de arestare”. „Ne vom consulta cu avocaţii noştri şi vom urma procedurile legale”, a adăugat el.

Înlăturat de la putere printr-un vot de cenzură în aprilie, Imran Khan, care a fost împuşcat şi rănit la un miting anul trecut, pretinde ca alegeri anticipate să aibă loc cel târziu în octombrie. El a organizat în special demonstraţii, s-a retras din Parlament sau chiar a dizolvat cele două adunări provinciale controlate de partidul său pentru a forţa mâna guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.