Bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt, sâmbătă, o bază de antrenament a forţelor aeriene pakistaneze din nord-vestul Pakistanului, avariind trei avioane aflate la sol, a anunţat armata, într-un atac revendicat de un grup afiliat talibanilor pakistanezi. Atacul a avut loc în oraşul Mianwali, în provincia Punjab din nord-vestul ţării, o regiune în care violenţele sunt rare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, trei bărbaţi au fost ucişi înainte de a intra în bază şi alţi trei au fost "prinşi/izolaţi", potrivit unui comunicat al armatei. Tehreek-e-Jihad Pakistan (TJP), o nouă grupare afiliată talibanilor pakistanezi Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac.

Atacul are loc după ce paisprezece soldaţi pakistanezi au fost ucişi vineri într-un atac asupra unui convoi militar în provincia sudică Balucistan.

În aceeaşi zi, o explozie cu bombă care a vizat o dubă a poliţiei a ucis şase civili şi a rănit 21 de persoane în provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vestul ţării. "Datorită răspunsului rapid şi eficient al trupelor, atacul a fost dejucat şi contracarat, asigurând siguranţa personalului şi a bunurilor", a declarat armata. Cu toate acestea, "trei avioane aflate deja la sol şi un rezervor de combustibil" au fost avariate.

Pakistanul se confruntă de mai multe luni cu o deteriorare a situaţiei de securitate, în special de la revenirea la putere a talibanilor la Kabul în august 2021, mai ales în regiunile de la graniţa cu Afganistanul. Islamabadul consideră că unele dintre aceste atacuri sunt planificate de pe teritoriul afgan, ceea ce Kabulul neagă. TTP şi-a intensificat atacurile, vizând în principal forţele de securitate, în special poliţia, după ce a abandonat o încetare a focului fragilă în noiembrie 2022.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.