Autorităţile pakistaneze au anunţat vineri după-amiază că cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce o explozie a lovit un convoi al vicepreşedintelui Senatului, Abdul Ghafoor Haideri, care se deplasa în provincia Baluchistan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, alte 35 de persoane au fost rănite în explozia puternică, care s-a produs în apropiere de localitatea Mastung, situată la 50 de kilometri de capitala provinciei de la Quetta.

Televiziunile locale au surprins imagini cu vehiculele puternic avariate de explozie, iar senatorul Abdul Ghafoor Haideri a anunţat că a suferit doar răni minore în urma exploziei din Baluchistan.

Vicepreşedintele Senatului a sugerat că el a reprezentat cel mai probabil ţinta exploziei din apropiere de Mastung.

”Sunt multe victime şi erau foarte mulţi oameni în convoi”, a declarat Haideri.

Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment explozia, iar mai multe grupări militante activează în Baluchistan.

Haideri face parte dintr-o formaţiunea conservatoare sunnită şi din coaliţia guvernamentală a premierului Nawaz Sharif.

Un oficial regional a declarat că zece victime rămân internate în stare critică în urma exploziei din apropiere de Mastung.

În Pakistan, starea de securitate s-a îmbunătăţit după lansarea unei campanii împotriva militanţilor în urmă cu trei ani, dar un nou val de atentate a pus presiune pe Guvernul Sharif.

În acest sens, peste o sută de persoane şi-au pierdut viaţa doar în atentatele din luna februarie.

Poliţiştii locali au explicat că este vorba de un atac sinucigaş, iar printre persoanele decedate se numără inclusiv şoferul senatorului Haideri.

În Baluchistan, militanţii separatişti au dus o luptă violentă timp de decenii împotriva administraţiei centrale de la Islamabad.

De asemenea, în regiune activează inclusiv talibani şi militanţi islamişti, care au trecut peste graniţa cu Afganistan sau Iran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.