Conservatorul George Osborne, care a condus până în urmă cu o lună Ministerul Finanţelor, a declarat că rezultatele indicate de primele exit-poll-uri sunt cu adevărat catastrofale, dacă se dovedesc corecte, pentru conservatorii lui May, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sunt în primele momente. Este doar un exit-poll. Dar dacă acest exit-poll se dovedeşte corect, atunci vorbim de o catastrofă completă pentru conservatori şi pentru Theresa May”, a declarat Osborne.

De asemenea, acesta şi-a exprimat îngrijorarea că conservatorii nu vor putea alcătui o coaliţie pentru a rămâne la putere, având în vedere relaţiile extrem de tensionate cu liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni, care se opun unei ieşiri dure din blocul comunitar propusă de May.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”În mod egal, este destul de dificil dacă de uităm la numere să vedem cum laburiştii ar putea să formeze o coaliţie, deci suntem pe o adevărată muchie de cuţit şi cred că în următoarele câteva ore vom avea o diferenţă uriaşă într-un număr limitat de circumscripţii”.

Osborne susţine ideea că conservatorii nu vor putea să căştige majoritatea pentru a forma un nou guvern pe Downing Street.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

De asemenea, aceste rezultate înseamnă că laburiştii ar putea să încerce formarea unei coaliţii de guvernare alături de liberal-democraţi, care deja s-au retras din mai multe circumscripţii pentru a întări poziţia stângii - şi naţionaliştii scoţieni, care se opun ieşirii din UE şi vor să câştige independenţa Scoţiei.

Exit-poll-urile nu sunt întotdeauna corecte şi trebuie să amintim eşecul uriaş al acestora în timpul referendumului privind poziţia Marii Britanii în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.