Conservatorul George Osborne, care a condus până în urmă cu o lună Ministerul Finanţelor, a declarat că rezultatele indicate de primele exit-poll-uri sunt cu adevărat catastrofale, dacă se dovedesc corecte, pentru conservatorii lui May, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt în primele momente. Este doar un exit-poll. Dar dacă acest exit-poll se dovedeşte corect, atunci vorbim de o catastrofă completă pentru conservatori şi pentru Theresa May”, a declarat Osborne.

De asemenea, acesta şi-a exprimat îngrijorarea că conservatorii nu vor putea alcătui o coaliţie pentru a rămâne la putere, având în vedere relaţiile extrem de tensionate cu liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni, care se opun unei ieşiri dure din blocul comunitar propusă de May.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În mod egal, este destul de dificil dacă de uităm la numere să vedem cum laburiştii ar putea să formeze o coaliţie, deci suntem pe o adevărată muchie de cuţit şi cred că în următoarele câteva ore vom avea o diferenţă uriaşă într-un număr limitat de circumscripţii”.

Osborne susţine ideea că conservatorii nu vor putea să căştige majoritatea pentru a forma un nou guvern pe Downing Street.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

De asemenea, aceste rezultate înseamnă că laburiştii ar putea să încerce formarea unei coaliţii de guvernare alături de liberal-democraţi, care deja s-au retras din mai multe circumscripţii pentru a întări poziţia stângii - şi naţionaliştii scoţieni, care se opun ieşirii din UE şi vor să câştige independenţa Scoţiei.

Exit-poll-urile nu sunt întotdeauna corecte şi trebuie să amintim eşecul uriaş al acestora în timpul referendumului privind poziţia Marii Britanii în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.