Organizaţia Naţiunilor Unite a primit „din ce în ce mai multe informaţii” privind existenţa gropilor comune în oraşul ucrainean asediat Mariupol şi a reuşit să obţină „informaţii prin satelit” în acest sens, a declarat Matilda Bogner, şefa ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Estimăm că una dintre acele gropi comune cuprinde aproximativ 200 de persoane”, a spus şefa ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina, într-o conferinţă de presă. 
 
Oficialul ONU a avertizat că ”nu este garantat că toate persoanele îngropate în morminte sunt victime civile, deoarece atunci când documentăm victimele civile, nu includem persoanele care mor din alte motive în afară de ostilităţi directe.”
 
Bogner a făcut această notă în timp ce a descris o imagine dură a unui oraş în care „rata obişnuită a mortalităţii a crescut” din cauza lipsei de utilităţi de bază, cum ar fi alimente, electricitate şi apă.
 
„În oraş mor oameni care nu sunt doar victime civile”, a subliniat ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.