Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, marţi, că ”încurajează” semnele de încetinire a epidemiei de variola maimuţei în Europa, care sunt ”în direcţia corectă”. De asemenea, OMS a solicitat consolidarea continuă a eforturilor întreprinse în gestionarea epidemiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există semne timpurii încurajatoare, cum ar fi cele observate în Franţa, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie şi alte ţări, că epidemia ar putea încetini”, a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă.

”Se merge în direcţia bună”. Cu toate acestea, ”pentru a face progrese către eliminarea (n.r. variolei maimuţei) în regiunea noastră, trebuie să ne intensificăm de urgenţă eforturile”, a mai subliniat el.

În cele 53 de ţări din regiune, care include Rusia şi ţări din Asia Centrală, au fost înregistrate peste 22.000 de cazuri în 43 de ţări, reprezentând mai mult de o treime din numărul de infecţii la nivel global.

Săptămâna trecută, OMS a anunţat o reducere cu 21% a cazurilor noi la nivel mondial, după patru săptămâni consecutive de creşteri.

Pentru a elimina circulaţia virusului în Europa, OMS recomandă menţinerea măsurilor de supraveghere, vaccinarea direcţionată, identificarea cazurilor de contact şi colaborarea alături de comunitatea homosexuală masculină, unde virusul circulă în principal.

Hans Kluge a citat exemplul Portugaliei, unde ”în absenţa unei campanii de vaccinare în toată regula, am reuşit să limităm creşterea numărului de cazuri prin schimbarea comportamentului şi colaborarea alături de comunităţi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.