Autorităţile germane au evacuat vineri dimineaţă, în urma primirii unei ameninţări cu bombă, primăria din localitatea Gaggenau, situată în apropiere de graniţa franceză şi de Strasbourg. De asemenea, acest incident are loc la doar o zi după ce primăria a retras autorizaţia pentru organizarea unui eveniment de campanie, la care urma să vorbească inclusiv ministrul turc al Justiţiei, Bokir Bozdig, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă ameninţarea cu bombă are vreo legătură cu anularea evenimentului de campanie, primarul a explicat că ”noi presupunem asta în acest moment, dar nu ştim sigur, presupunem că există o legătură directă”.

Poliţiştii verifică în acest moment fiecare colţ din primăria localităţii Gaggenau.

”Nu ştim cât de serioasă este această ameninţare”, a declarat primarul Michael Pfeiffer.

Localitatea Gaggenau a anulat organizarea evenimentului cu doar câteva ore înainte de sosirea lui Bekir Bozdag, care urma să vorbească despre referendumul constituţional în faţa susţinătorilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Primarul Michael Pfeiffer a insistat că nu este vorba despre o decizie politică şi nu a primit niciun îndemn de la autorităţile federale înainte de a retrage autorizaţia evenimentului organizat de către Uniunea Democraţilor Turco-Europeni.

Anularea evenimentului de campanie a fost decisă ca urmare a numărului masiv de persoane care şi-au anunţat prezenţa într-o sală relativ neîncăpătoare.

Însă, Turcia s-a arătat furioasă de decizia autorităţilor locale din Gaggenau.

”Ce fel de democraţie mai este asta?”, a declarat Bozdag.

Ministrul Justiţiei era într-o vizită la Strasbourg, unde a decis să zboare direct în Turcia după anularea evenimentului de campanie din Gaggenau.

”Cu asemenea decizii, vedem cu siguranţă adevărata faţă a celor care au profitat de orice oportunitate pentru a da lecţii cu privire la democraţie şi libertate de exprimare Turciei”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Erdogan, Ibrahim Kalin.

Aproximativ 3 milioane de turci locuiesc în Germania, iar dintre aceştia alţi 1,5 milioane au dreptul de a vota în referendumul constituţional din 16 aprilie, care vizează extinderea puterilor lui Recep Tayyip Erdogan.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.