Optsprezece cadavre arse, posibil ale unor imigranţi, au fost găsite într-o zonă împădurită din nordul Greciei, aflată la graniţa cu Turcia, o regiune afectată de incendii de vegetaţie în ultimele patru zile, la stingerea cărora acţionează şi pompieri români, relatează BBC şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Optsprezece cadavre arse, posibil ale unor migranţi, au fost găsite marţi într-o zonă rurală izolată, la sud de satul Avantas, în nordul Greciei, unde incendiile de vegetaţie ard de câteva zile, a anunţat brigada de pompieri.

"Având în vedere că nu au fost raportate dispariţii sau locuitori dispăruţi din zonele învecinate, se investighează posibilitatea ca acestea să fie persoane care au intrat ilegal în ţară", a declarat brigada de pompieri.

Regiunea mai largă Evros este o rută populară pentru migranţii care traversează râul cu acelaşi nume din Turcia în Grecia.

"Căutările în întreaga zonă în care a izbucnit incendiul sunt în curs de desfăşurare", a precizat brigada de pompieri.

Un medic legist şi o echipă de investigaţie se îndreaptă spre locul respectiv din pădurea Dadia.

CITEȘTE ȘI Pompierii români acţionează pentru stingerea unui incendiu în zona Dadia, Grecia, extins pe o rază de 3 km - FOTO, VIDEO

Regiunea Evros din nord-estul Greciei, nu departe de graniţa cu Turcia, a fost devastată de incendii.

Incendiile au ajuns la Alexandroupolis, iar pacienţii de la două instituţii medicale a trebuit să fie evacuaţi pe un feribot.

CITEȘTE ȘI Pacienţi din Alexandroupolis au fost evacuaţi pe un feribot din cauza incendiilor care fac ravagii în apropiere

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.